Sedumdaken
Extensieve groendaken

Hier is algemeen veel belangstelling voor; wij vinden dat logisch want de daken kennen vele voordelen. Zo verminderen de stookkosten, dragen de sedumdaken bij aan meer groen, verbetert de luchtkwaliteit en biodiversiteit, spelen de sedumdaken een belangrijke rol als waterbuffer.

Vanwege de geringe opbouw, zijn deze op de meeste daken toepasbaar ( plat of schuin tot 45°) daar het gewicht circa tussen de 50 en 100 kg ligt per vierkante meter.

De prijzen verschillen van opbouw tot opbouw. Zo kost een sedumdak met stekken ongeveer 30 tot 50 euro/m², voor sedummatten is het ongeveer 40 tot 70 euro/m². Deze prijzen zijn wel afhankelijk van onder ander bereikbaarheid, grootte en hoogte van het dak. Voor een juiste offerte kan u best contact met ons opnemen.

Natuurdaken
Semi Extensieve Groendaken

Deze groendaken hebben een uitgebreider vegetatie, er wordt gewerkt met bloeiende kruidachtige planten/grassen, waardoor je een mooiere biodiversiteit creëert krijgt.

Met de juiste onderhoudsmethode vormt uw biodiversdak een oase voor vlinders, bijen, vogels en andere insecten. Dit systeem weegt wel wat meer. Richtprijzen liggen tussen de 50-120 euro/m².

Voor een juiste offerte kan u best contact met ons opnemen

Intensieve daktuinen

Dit is een heel ander begrip, best te vergelijken met een tuin op hoogte, Alles is hier mogelijk gaande van gazon, bomen, verharding, vijvers. Hier is doordacht ontwerp/studie wel aan de orde daar het gewicht enorm hoog ligt. ‘The sky is the limit’ is hier een toepasselijk gezegde Samen bespreken we de mogelijkheden, stellen we een ontwerp voor en begeleiden u bij de stabiliteitsstudie en vergunningen.

groenmuren
Verticaal groen

Groenmuren worden ook wel groenwanden, groengevels, plantenmuren of zelfs verticale tuinen genoemd. Het gaat steeds over planten die voor een muur groeien. Dit kunnen planten zijn die in de grond wortelen en tegen de muur groeien, maar dit kunnen ook planten zijn die verticaal groeien in speciale modules. Een groenmuur hoeft ook niet steeds groen te zijn. De kleur is namelijk afhankelijk van de plantenkeuze, de seizoenen en de weersomstandigheden. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt. Zelfs de meest creatieve ideeën kunnen we omzetten in realiteit,  Zowel gevels buiten als wanden binnen kunnen dienst doen als basis voor een groenmuur. Voor een juiste offerte kan u best contact met ons opnemen.

Akelei - Aquilegia

Akelei (wetenschappelijke naam: Aquilegia) is een geslacht van kruidachtige, winterharde, vaste planten uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Er zijn ongeveer 120 soorten. De soorten hebben drielobbige bladeren en opvallende bloemen die in diverse kleuren te koop zijn.

Groendaken Aquilegia

© 2019 Aquilegia